Je kunt er eigenlijk niet genoeg hebben: de dekbedovertrek. Want wat is er lekkerder dan in een net verschoond bed liggen? Als je genoeg dekbedovertrekken hebt, kun je vaak in een schoon bed liggen zonder telkens je lakens te hoeven verschonen. Bovendien kun je variatie aanbrengen in je slaapkamer door bijvoorbeeld felle patronen of effen, rustige kleuren met elkaar af te wisselen. 

dekbedovertrek

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je een dekbedovertrek gaat kopen:

  • het formaat
  • de instopstrook
  • de woonstijl

Formaat van je dekbed

Nog steeds zijn er veel mensen die hun deken in een veel te grote of te kleine dekbedovertrek stoppen. Als het maar past, toch? Fout! Want een dekbedovertrek die te groot is voor je deken zorgt ervoor dat je vast kunt komen te zitten in je overtrek gedurende de nacht. Met een te kleine overtrek prop je de deken onnodig op elkaar en krijg je het weer te warm. Kies dus precies de goede maten voor jouw deken.

dekbedovertrek

De instopstrook

Dit is een persoonlijk keuze. De instopstrook heb je met knoopjes, ritsen of gewoon een losse strook die je in de hoes stopt. Wat jij fijner vindt, hangt af van je voorkeuren. Mensen die voor knopen of ritsen kiezen, vinden het doorgaans fijn als een deken niet snel schuift. 

Wat is je woonstijl?

Natuurlijk is jouw smaak ook niet onbelangrijk in het kiezen van een design. De woonstijl waar jij voor gaat kun je gemakkelijk aanvullen met een dekbedovertrek in dezelfde stijl.