Steeds meer mensen stappen over op infrarood verwarming, en dat is niet zonder reden. Er zitten een aantal fijne voordelen verbonden aan het gebruik van een infrarood warmtepaneel. Zoals het er nu naar uit ziet, is infrarood verwarming de verwarming van de toekomst. Bent u benieuwd naar wat een infrarood verwarming voor uw woning kan betekenen? Lees dan verder.

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming wordt steeds populairder. Het is een vaste of mobiele verwarming die warmte uitstraalt en daardoor een prettige warmte afgeeft. De warmte die een infrarood warmtepaneel afgeeft is te vergelijken met de warmte van de zon. Een infrarood warmtepaneel kunt u overal in huis plaatsen, als vervanging voor centrale verwarming of als bijverwarming. Infrarood verwarming geeft een stroom van warmtegolven af die ervoor zorgt dat alle objecten en personen die met deze golven in aanraking komt ook warmte afgeven. Zo wordt een ruimte geleidelijk en snel verwarmt op een prettige manier.

Energiezuinig

Een van de grootste voordelen van infrarood verwarming is toch wel de energiebesparing. Het is als het ware een zuinige elektrische verwarming, die op zeer efficiënte wijze verwarmt. En het is veel zuiniger dan traditionele centrale verwarming. Centrale verwarming verwarmt namelijk de lucht, wat veel energie kost. Infrarood verwarming verwarmt daarentegen de objecten, de muren en alles wat massief is en zich binnen de straling van de panelen bevindt. Met infrarood verwarming kunt u op jaarbasis zo honderden euro's besparen op uw energierekening.

Stijlvol design

Wat infrarood verwarming nog meer zo populair maakt, is het design. De infrarood warmtepanelen zien er zeer stijlvol en modern uit. De panelen passen daardoor goed in iedere ruimte zonder echt op te vallen. Ze blenden goed in met de rest van het interieur. U heeft de keuze uit verschillende modellen. Zo kunt u kiezen voor strak wit, wat perfect gecombineerd kan worden met een witte muur zodat deze bijna niet opvalt. Maar u kunt ook kiezen voor andere kleuren. Dankzij deze ruime keuze aan uitvoeringen vind u zeker een infrarood paneel dat bij uw woning en interieurstijl past.

Geschikt voor elke ruimte

Warmtepanelen met infrarood zijn geschikt voor elke ruimte. Of u de panelen nu wilt plaatsen in de woonkamer, de keuken, of de badkamer, de panelen zijn veelzijdig in gebruik. Zo kunt u bijvoorbeeld een infrarood warmtepaneel in de badkamer plaatsen. Zodra u deze aan zet verwarmt deze een ruimte als de badkamer binnen zeer korte tijd. U kunt u voorstellen dat dit een prettige ervaring is als u net uit de douche stapt op een koude winterse ochtend.