Ik woon al heel lang ik een oud huis. Ik dacht bij mezelf ik ben aan een renovatie toe. Ik keek online naar mooie voorbeelden. Ik keek ook in die interieur bladen. Allemaal leuke manieren van het inrichten van je huis. Of voor mij het omgooien van mijn huis. Er moest veel gedaan worden. Gelukkig had ik hier hulp bij van mijn lieftallig familie. Zelf hebben zij ook vaak het huis omgegooid om het een andere look te geven. Dus ik kon hun hulp goed gebruiken. Bij het omgooien van mijn huis horen natuurlijk ook nieuwe meubels. Dus ik ging met mijn zus in woon winkels kijken wat er leuk zou staan. Ook heb je zulke voorbeeld opzetjes. Daar haalde ik dan ook veel inspiratie uit.

Wat moet er veranderen?

Zo kwam ik tot de conclusie dat mijn muren geschilderd moesten worden. Het was wel tijd voor een nieuw likje verf. Een wand moest opnieuw wit worden geverfd. Want dat was gewoon geel geworden. En ook dacht ik aan een soort groenige muur. Met mooie moderne foto’s die er dan komen te hangen. En misschien ook een leuke nieuwe stoel om de zit plek gezelliger te maken. En een nieuwe bank want die van mij is helemaal verkleurd. Zo ging ik opzoek naar allemaal leuke dingen voor in het huis. Met lekker veel gekocht te hebben moesten we alles ook nog gaan plaatsen natuurlijk.

Maar eerst…

Maar voordat ik dat ging doen viel mij wat op. Ik liep door het huis en had het telkens koud. Er ontsnapte gewoon veel warmte in het huis door de ramen en de vloer. Hier moest dan ook wat aan gedaan worden. Voor de ramen moest ik nieuwe kozijnen en dubbel glas om de warmte binnen te houden of juist de warmte buiten te houden in de zomertijden. Ook moest mijn vloer geïsoleerd worden. Want telkens de verwarming hoger zetten kost me natuurlijk ook een vermogen. Een keer een goede investering.

PontMeyer in actie

Hiervoor had ik dan ook isolatiemateriaal nodig. Voor dit ging ik opzoek bij PontMeyer. Hier las ik meer over isolatiemateriaal. Het houdt warmte vast, het bespaart op energiekosten, werkt geluiddempend en het is ook nog is goed voor het milieu. Zo kwam ik er ook achter dat er verschillende soorten isolatiemateriaal is. Dat wordt kort en krachtig uitgelegd op de site gelukkig. Ook kon ik makkelijk op de webshop filteren wat ik nou eigenlijk zocht en nodig had. Op die manier hoefde ik niet heel de site door te scrollen. Op deze manier ging ik aan de slag met de isolatie en daarna het inrichten van het huis.