Ben jij op zoek naar een boiler om slechts je keuken te bevoorraden met warm water? Dan is een close in boiler iets voor jou! Een close-in boiler is een elektrische boiler welke je gewoon kan aansluiten op een normaal stopcontact van maximaal 230 Volt.

De close in boiler heeft doorgaans een zeer kleine literinhoud. Vaak is dit slechts 5-15 liter. Dit klinkt niet als veel water. Om het in perspectief te brengen is vijftien liter water ongeveer drie emmers vol. Als je er over nadenkt is dat voor een simpele huiskeuken meer dan voldoende water.

Andere voordelen

Omdat een close in boiler zo’n kleine inhoud heeft, is de boiler zelf ook klein. Hij past dan ook gemakkelijk in het keukenkastje. Dat kondigt ook meteen het volgende voordeel aan; het warme water is dichter bij de kraan. Als je dus de warme kraan aanzet heb je sneller warm water dan wanneer je het warme water van een boiler op zolder pakt.

Verder is het ook zeer voordelig als je regelmatig met de hand afwast. Je hebt dan veel warm water nodig, soms zelf een constante toevoer. Met de close-in boiler heb je in ieder geval een beginvoorraad. Terwijl je het water gebruikt stroomt er ook weer nieuw water in de boiler wat direct wordt opgewarmd. Zo kun je in een enkele sessie uiteindelijk meer dan vijftien liter aan warm water gebruiken.