De keuze voor een houten vloer is er één die voor menig aantal mensen zeer voor de hand liggend is. Het moet dan ook gezegd dat parket gebruiken in de praktijk best wel een aantal zeer interessante voordelen met zich meebrengt. Veel mensen hebben bijvoorbeeld snel last van koude voeten wanneer ze in huis rondlopen. Dat is veelal het gevolg van het feit dat de vloer over een koudere temperatuur beschikt in vergelijking met de omgevingstemperatuur in huis. Dat hoeft geen groot probleem te zijn, maar het kan het wooncomfort negatief beïnvloeden. Door te kiezen voor parket is dit alvast een vervelend nadeel welke je de wereld uit kan helpen. Er is echter meer. Lees vooral verder en ontdek op welke voordelen je allemaal precies kan rekenen wanneer je parket in je woning gaat plaatsen. 

Alle voordelen van parket voor jou op een rijtje 

Sinds jaar en dag bestaat er één zeer belangrijke discussie tussen mensen voor wat de realisatie van de vloer(en) in hun woning betreft. Velen komen er dan ook helemaal niet uit of men nu in hun woning moet kiezen voor een tegelvloer of voor bijvoorbeeld parket. Is dat een dilemma waar ook jij mee wordt geconfronteerd? Dan is het zomaar mogelijk dat het onderstaande overzicht met voordelen daar voor eens en altijd verandering in zal brengen. 

  1. Parket heeft een warme uitstraling en voelt ook lekker warm aan; 
  2. Een houten vloer oogt ongelooflijk stijlvol; 
  3. Parket valt te realiseren met behulp van verschillende houtsoorten;
  4. Je kan bij een parketvloer altijd rekenen op een lange levensduur tot wel 40 jaar; 
  5. Vooral een massief houten parketvloer biedt je ook nog eens een prima isolatie; 

Naast bovenstaande voordelen zou je er eventueel ook voor kunnen kiezen om je parketvloer zelf te realiseren. De mate waarin dit eenvoudig mogelijk is wordt in de praktijk evenwel bepaald door verschillende factoren. Zo is er niet alleen het type legsysteem waar gebruik van wordt gemaakt, maar dient er ook rekening te worden gehouden met het patroon waarin de vloer moet worden gelegd. Hoe dan ook, voor handige doe-het-zelvers is het in principe geen enkel probleem om hun houten vloer zelf te realiseren. 

Moet je ook rekening houden met nadelen bij de keuze voor parket?

De keuze voor parket is er één die veel mensen, zeker na het lezen van bovenstaande voordelen, haast blind zullen durven te maken. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk ook altijd een goed idee om even stil te blijven staan bij de mogelijke nadelen waarmee je kan worden geconfronteerd. Wat deze nadelen betreft kan je denken aan de volgende zaken: 

  1. Parket kan afhankelijk van de keuzes die je maakt behoorlijk duur zijn;
  2. Het is mogelijk dat bepaalde vormen van parket gaan verkleuren door UV; 
  3. Hout en dus ook parket staat er om bekend “werkende” eigenschappen te hebben; 
  4. Complexe legpatronen zijn niet altijd zomaar zelf te realiseren; 

Zijn de hierboven aangegeven nadelen voor jou niet van doorslaggevend belang? In dat geval is er eigenlijk niets meer wat je tegen moet houden om ook in jouw woning te kiezen voor het plaatsen van een prachtige parketvloer.