Thuis studeren en thuis werken lijkt de nieuwe norm te zijn geworden. En wie weet houdt dit ook na de corona pandemie aan. Maar het kantoor naar huis verplaatsen heeft natuurlijk gevolgen op jouw ruimte thuis. Want niet iedereen heeft de luxe van een aparte kamer met genoeg ruimte om een hele werkdag in te spenderen.

Gelukkig heb je ook geen aparte ruimte nodig! Alles wat je nodig hebt is een beetje verbeeldingskracht en wat slimme ruimtelijke oplossingen. In deze blog, verschillende oplossingen voor een thuiskantoor met minimale ruimte op een rijtje.

Je woonkamer als studie

Alles wat je nodig hebt is een mooie hoek van je woonkamer. Het kan een hoop ruimte besparen als je een van je muren van je kamer inricht om je ruimtegebrek te compenseren. Mix een verzameling van kistjes, lades, boekenplanken en kastjes en organiseer het op een creatieve wijze aan je muur. Grotere elementen, zoals rollen, kan je een eigen plek geven door ze te stapelen in de dragers van de planken en kastjes. Voorkomen dat het een rommelig geheel wordt? Zorg dat er een overkoepelend principe heerst in deze studeer plaats. Wees bijvoorbeeld niet bang om een royaal hoekbureau uit te kiezen. Je zal zien dat dit extra oppervlak juist kalmte en ruimte geeft, en de grote tafel als vanzelf naar de achtergrond verdwijnt. Kleinere, overvolle tafeltjes trekken juist meer aandacht. Rust creëer je ook door gesloten kastjes, waar rommel als vanzelf achter verdwijnt.

Flexibiliteit

Zorg dat het transformeren van de ene naar de andere functie een eenvoudige opgave is. Essentiële attributen voor je studeerplek verschillen van essentiële attributen voor een dinertje. Al deze spullen kan je op een dienblad plaatsen zodat je je werkspullen eenvoudig weg kan zetten wanneer het weer tijd is om rustig aan te doen. Kies daarnaast voor flexibele meubels. Bijvoorbeeld meubels die je zowel staand als zittend kan gebruiken. Ook zijn er allerlei slimme items met hidden extra’s, zoals een tafel lamp waar je op de voet je telefoon kan opladen. Dat scheelt je weer een extra snoer. Soms zal je standaard set up niet groot genoeg zijn. Bijvoorbeeld wanneer je gaat samenwerken met iemand, of je net even het een en ander naast elkaar moet leggen. Bedenk oplossingen om eenvoudig je work desk uit te breiden en terug te schalen. Zoals opklapbare stoeltjes of extensies van je bureau.

Kortom: met flexibele oplossingen kan je eenvoudig de balans tussen werk en leven organiseren, door eenvoudig tussen twee situaties te schakelen.