De oorsprong van de wingchair
De wingchair is ontstaan in Engeland. In Londen is de wingchair ontworpen. Dit gebeurde rond het jaar zestienhonderd. Gedurende de jaren is het ontwerp van de wingchair nogal veranderd, maar het basic design is vrijwel altijd hetzelfde gebleven. Een stoel met oren en op 4 poten gezet. In het begin bestond de wingchair alleen in Engeland. Maar ondertussen heeft deze Engelse stoelstijl heel Europa en zelfs de hele wereld veroverd. In vrijwel alle landen komt deze soort stoel voor. Het ontwerp is dus in de hele wereld ondertussen te zien. Het is logisch, want de stoel is nou eenmaal goed ontworpen.
Waar de wingchair voorkomt
De wingchair komt zoals hierboven vermeld in heel de wereld voor. Aanvankelijk was de stoel nogal luxe en kwam deze alleen voor in bijvoorbeeld kastelen, huizen van leiders, hotels, restaurants en dure winkels. Nu zijn de stoelen gelukkig wat goedkoper geworden. Daarom komen de stoelen ook voor in minder dure winkels en hotels. Zelfs in woonkamers worden de stoelen aangetroffen. Het luxe imago van de stoel is echter nooit verdwenen. Als een wingchair in een woonkamer wordt gezien, straalt het nog altijd dezelfde luxe uit als in de 17e eeuw. Dat is op zich best bijzonder nu de stoelen niet meer zoveel kosten als voorheen.
De stevigheid van de wingchair
De wingchair is erg stevig gebouwd. Niet alleen door het stevige onder oppervlak, ook de poten geven structuur aan de stoel. Een wingchair wordt doorgaans ontworpen met vier poten. Echter, steeds vaker is te zien dat de stoel ook op wieltjes wordt ontworpen. Op die manier is de stoel makkelijker te verplaatsen. Mocht je de stoel namelijk willen verplaatsen als er geen wieltjes onder zitten, dan is dit nog best wel lastig. De stoelen zijn namelijk ontzettend zwaar, maar dit zorgt er ook voor dat de stoelen stevig zijn. Ook de leuningen aan de stoel en de oren die eraan zitten zorgen ervoor dat de stoelen een stevige indruk maken.